Damwanden

Een damwand is een grond- of waterkerende constructie die bestaat uit verticaal in de grond geplaatste planken met als doel de grond of het water tegen te houden. Wanneer er sprake is van een hoge gronddruk, is een damwand een betere oplossing dan een beschoeiing.

De hardhouten planken hebben een mes- en groefverbinding zodat het een compacte damwand wordt. De dikte van damwanden varieert van 3 tot 8cm en de lengte is afhankelijk van de hoeveelheid te keren grond of water. Het kan ook voorkomen dat het nodig is om de (hardhouten) damwand in de tuin extra te verstevigen met een verankering.

Damwanden door de specialist

Plaatsen van zo'n hardhouten constructie in het water vereist de nodige vakmanschap en -kennis én het werken met professionele tools. Van der Helm Waterbouw, ook goed bekend onder de naam Pim van der Helm Waterbouw, is uw specialist voor het plaatsen van damwanden in de Randstad, regio Haaglanden en Lansingerland. Ons werkgebied is met name in Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Rotterdam, Pijnacker-Nootdorp, Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam. Maar ook in de rest van Zuid-Holland plaatsen wij damwanden.

Damwand laten plaatsen?

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak, een offerte of gewoon met een vraag!

06 546 552 34

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotoalbum

Meer voorbeelden?

Bekijk ons fotoalbum >

Ons werk in het 'echt' zien?

Breng een bezoek aan onze voorbeeldtuinen >

 

Damwand 4
Damwand 2
Damwand 1
Damwand 3