Skip to main content
Van der Helm Waterbouw

Beschoeiingen

Beschoeiing laten plaatsen?

Beschoeiingen van formaat

Een goede beschoeiing aanleggen?
Wenselijk bij tuinen die aan het water grenzen, zeker als de grond drassig en polderachtig is zoals bijvoorbeeld bij veengronden. Ontbreekt de beschoeiing in de tuin? Dan gaat er al gauw grond verloren. De tuin beschoeiing functioneert als grondkering.

Zo'n voorziening met beschoeiing in de tuin bestaat uit een rij palen met een bepaalde onderlinge afstand. Aan de landzijde ervan worden schotten bevestigd. Omdat beschoeiingen continu aan water en lucht worden blootgesteld adviseert Van der Helm Waterbouw hiervoor het gebruik van hardhout. Wanneer er sprake is van een hoge gronddruk, dan vormt een zogenaamde damwand een betere oplossing. Deze ontstaat door dikke planken verticaal tegen elkaar te plaatsen. Deze passen in elkaar door middel van een mes- en groefverbinding.

Van der Helm Waterbouw
Vakmanschap en kennis

Beschoeiing Constructeurs

Plaatsen van zo'n hardhouten constructie in het water vereist de nodige vakmanschap en -kennis én het werken met professionele tools. Van der Helm Waterbouw, ook goed bekend onder de naam Pim van der Helm Waterbouw, is uw specialist voor het plaatsen van beschoeiingen in de Randstad, regio Haaglanden en Lansingerland.
Maar ook in de rest van Zuid-Holland plaatsen wij beschoeiingen.

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak, een offerte of gewoon met een vraag!

Van der Helm Waterbouw