Waterbouw: beschoeiingen en bruggen

Van der Helm Waterbouw houdt zich bezig met hout en houtproducten, gericht op waterbouw waaronder o.a. beschoeiingen, bruggen, vlonders en damwanden. We ontwerpen en realiseren houtconstructies die uw woonomgeving verfraaien. Ons werk speelt zich voornamelijk af rond het plaatsen van vlonders, steigers, beschoeiingen en damwanden maar in het verlengde daarvan plaatsen wij bijvoorbeeld ook tuinschermen, pergola's, veranda's en meubels.

Beschoeiing

Een goede beschoeiing aanleggen? Wenselijk bij tuinen die aan het water grenzen, zeker als de grond drassig en polderachtig is zoals bijvoorbeeld bij veengronden. Ontbreekt de beschoeiing in de tuin? Dan gaat er al gauw grond verloren.

De tuin beschoeiing is de grondkering

Zo'n voorziening met beschoeiing in de tuin bestaat uit een rij palen met een bepaalde onderlinge afstand. Aan de landzijde ervan worden schotten bevestigd. Omdat beschoeiingen continu aan water en lucht worden blootgesteld adviseert Van der Helm Waterbouw hiervoor het gebruik van hardhout. Wanneer er sprake is van een hoge gronddruk, dan vormt een zogenaamde damwand een betere oplossing. Deze ontstaat door dikke planken verticaal tegen elkaar te plaatsen. Deze passen in elkaar door middel van een mes- en groefverbinding.

Bruggen aanleggen

Ook voor de beste bruggen bent u bij Van der Helm Waterbouw aan het juiste adres. Wanneer wij uw brug bouwen gaan we grondig te werk en wordt niets aan het toeval overgelaten. Wij zorgen ervoor dat u nog jarenlang plezier heeft van de door ons gerealiseerde brug.

Beschoeiing of brug laten aanleggen?

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak, een offerte of gewoon met een vraag!

06 546 552 34

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotoalbum

Meer voorbeelden?

Bekijk ons fotoalbum >

Ons werk in het 'echt' zien?

Breng een bezoek aan onze voorbeeldtuinen >